Lojë e re që sapo më lindi ideja. Si zhvillohet kjo lojë?
1. Një person, në postimin e vet do të pyesë: Vallë ku është ( gjendet ) X-personi?
2. Lexuesit e tjerë duhet të nxitojnë që ta lajmërojnë të ftuarin në privat: Je i ftuar në forum nga Y-personi.
3. Y-personi duhet të paraqitet dhe të thotë: ( në titull shkrunan: Po përgjigjem ) ndërsa aty ku shkruhet teksi, shkruan: Unë po i përgjigjem ftesës që më është bërë ( mund të thuhet edhe nga kush ), për ç’gjë më lajmëroi Z- personi.
Kush fiton? Fiton kasneci ose lajmëtari,
*prandaj duhet bërë përpjekje që sa më shpejt të lajmërosh
* Ai që e merr ftesën, ndodh që t’i shkruajnë 2-3 veta, a më shumë, por duhet të jetë i sinqertë dhe të tregojë se cili ishte i pari.
* pas cdo konfirmimi të njoftimit nga i kërkuari, kasneci merr një pikë, Pikët do të evidentohen.
* Deri më 30 prill, evidnecën do ta mbaj vetë. Nga një maji këtë detyrë e merr kasneci fitues dhe kështu shkojnë duke u ndërruar gjatë muajve, sipas pikëve që marrin.
* i kërkuari ka për detyrë që të thotë dicka argëtuese për lexuesit e tjerë: një anekdotë, fjalë të urtë, humor, poezi etj.
P.S. 1. Në të njëjtën kohë mund të bëhen shumë kërkesa d.m.th mund të bëjnë kërkesa më shumë vetë. Kasnecët fitojnë sipas përgjigjeve që japin të kërkuarit.
2. Mos postoni derisa të bëj edhe dy postime të tjera, që të jap shembuj konkretë
Krijoni Kontakt